Ένα μωρό στη Βρετανία θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης του κρανίου και επαναδημιουργίας του για να διορθωθεί μια σπάνια πάθηση.
Το ενός έτους κοριτσάκι, σε ηλικία 10 μηνών διαγνώστηκε με κρανιοσυνοστέωση, μια σπάνια νόσο που οδηγεί τα μωρά να αναπτύξουν μη φυσιολογικού σχήματος κεφάλι.

Τέσσερις ημέρες μετά τα πρώτα του γενέθλια χειρουργοί στο Bristol Children’s Hospital της Βρετανίας θα πραγματοποιήσουν εγχείρηση διάρκειας 4 έως 6 ωρών στη δεξιά πλευρά του κρανίου του όπου οι πλάκες έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται.
Τώρα το κοριτσάκι έχει μισό μέτωπο.

Οι χειρουργοί θα κάνουν τομή από το αυτί μέχρι το άλλο και θα αφαιρέσουν μέρος του κρανίου για να το αναμορφώσουν. Στη συνέχεια θα το επανατοποθετήσουν, δήλωσε η μητέρα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αιμορραγία. Υπάρχουν 90% πιθανότητες να χρειαστεί μετάγγιση.
Μετά την εγχείρηση το κεφάλι και το πρόσωπο του μωρού θα είναι πρησμένα για διάστημα έως 3 εβδομάδες.

‘Οταν γεννήθηκε, η μητέρα του πρόσεξε πως δεν είχε φρύδι στη δεξιά πλευρά. Στις 8 εβδομάδες δεν μπορούσε να κρατήσει το κεφάλι του σηκωμένο. Όταν έφθασε στους 4 μήνες διαγνώστηκε επίσημα και ανακοινώθηκε στη μητέρα ότι η μόνη αγωγή ήταν η χειρουργική.

Το κοριτσάκι έχει επίσης πρόβλημα ακοής το οποίο αναμένεται να διορθωθεί με την εγχείρησή αλλά η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακά προβλήματα και να προκαλέσει προβλήματα όρασης και πονοκεφάλους.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα