Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου (18:00-24:00).

Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή εκδήλωση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό με στόχο να αναδείξει το έργο και την προσφορά της έρευνας και των ερευνητών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε εργαστήρια και σε μεγάλες ερευνητικές εγκαταστάσεις του Κέντρου, καθώς και στην Έκθεση Καινοτομίας.

Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για ερευνητικά ζητήματα αιχμής, στις οποίες το κοινό θα έχει ενεργό ρόλο. Θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές από όλη την Ευρώπη, ενώ θα προβληθούν βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό.

Στον εξωτερικό χώρο του «Δημόκριτου» όπως και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα έχουν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, παιχνίδια επιστήμης, διαδραστικά πειράματα, επίδειξη ρομπότ, κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με ερευνητές και επιχειρηματίες.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει συναυλία στην υπαίθρια σκηνή με τη συμμετοχή ερευνητών/ καλλιτεχνών, της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και των καλλιτεχνών Μιχάλη Κακέπη και Ζακ Στεφάνου.

Την ίδια ημέρα το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το ΕΑΑ και το ΕΛΚΕΘΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής στην Πύλο, στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κόρινθο και στο Ενυδρείο της Ρόδου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται πανελλαδικά: http://www.rengreece.gr/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου