Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσους εργάζονται 35 έως 40 ώρες την εβδομάδα.

Ερευνητές του University College London πραγματοποίησαν επισκόπηση και μετα-ανάλυση ερευνών, καθώς και μη δημοσιευμένων στοιχείων που εξέταζαν την επίδραση των πολλών ωρών εργασίας στο διαβήτη τύπου 2.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που εργάζονται σε δουλειές χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου για 55 τουλάχιστον ώρες έχουν περίπου 30% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους που εργάζονται 35 έως 40 ώρες την εβδομάδα, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη συμπεριφορές υγείας, όπως το κάπνισμα και την άσκηση και άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως την ηλικία, το φύλο και την παχυσαρκία.

Η σχέση παρέμεινε ισχυρή, ακόμα και όταν εξαιρέθηκε η εργασία με βάρδιες, που φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Ο ερευνητής, Mika Kivimaki, δήλωσε ότι οι διαθέσιμες έρευνες στο θέμα επέτρεψαν στους ερευνητές να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ των ωρών εργασίας και του κινδύνου για διαβήτη, με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ο Kivimaki πρόσθεσε, ότι αν και η εργασία για πολλές ώρες δεν είναι πιθανό να αυξάνει σε όλους τον κίνδυνο για διαβήτη, επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σχετίζεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο σε ανθρώπους με εργασίες χαμηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’The Lancet Diabetes and Endocrinology. ‘’

 

Πηγές:
‘’The Lancet Diabetes and Endocrinology. ‘’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων
ΕΛΙΚΑΡ: Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι σε Καρδάμυλα και Βολισσό Χίου
Δραματικές οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία.