Η νόσος του Alzheimer χαρακτηρίζεται από ανικανότητα να θυμηθεί κάποιος ορισμένες αναμνήσεις αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη νόσο μπορούν να θυμούνται πώς τους έκαναν να αισθάνονται οι αναμνήσεις.

Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Cognitive and Behavioral Neurology’’, ερευνητές του University of Iowa, έδειξαν σε 17 ασθενείς με Alzheimer και 17 υγιείς, αποσπάσματα από εύθυμες και δραματικές ταινίες.

Κατά τη διάρκεια των ταινιών, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν σημάδια θλίψης, όπως κλάμα, και ευτυχίας, όπως γέλιο.

Πέντε λεπτά αργότερα, άνθρωποι με νόσο Alzheimer δεν μπορούσαν να θυμηθούν τα έργα αλλά είχαν παρατεταμένα αισθήματα ευτυχίας και λύπης.

Ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα είναι σημαντικά επειδή μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσουν τον τρόπο που οι φροντιστές αντιμετωπίζουν ασθενείς με νόσο του Alzheimer.

Η ερευνήτρια, Edmarie Guzmán- Vélez, δήλωσε ότι συχνές επισκέψεις και κοινωνικές επαφές, η άσκηση, η μουσική, ο χορός, τα ανέκδοτα και οι αγαπημένες τροφές είναι απλά πράγματα που μπορεί να έχουν διαρκή συναισθηματική επίδραση στην ποιότητα ζωής ενός ασθενούς και στην ευεξία του.

 

Πηγές:
‘’Cognitive and Behavioral Neurology’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"