Γιατροί ανέπτυξαν μοναδικό, εύκολο και βολικό τρόπο χορήγησης φαρμάκου κατά της αλλεργίας. Περιλαμβάνουν τη συνταγή του ασθενούς σε ειδικού τύπου οδοντόκρεμα!

Η οδοντόκρεμα είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή και περιέχει εκχύλισμα αλλεργιογόνων στα οποία είναι αλλεργικός ο ασθενής. Δοκιμάζεται σε 12 ασθενείς στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης.

‘Ενας ασθενής δήλωσε ότι του αρέσει να βουρτσίζει τα δόντια του και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει τις αλλεργίες του.

Η αίσθηση, η γεύση και η δράση είναι ίδιες, δήλωσε ο ασθενής, που είναι αλλεργικός στους σκύλους, τις γάτες, τα δέντρα και τη σκόνη.

Αν μπορούμε να φέρνουμε σε επαφή τα εκχυλίσματα με τα τοιχώματα του στόματος τότε απευαισθητοποιούμε τον ασθενή στα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα και τον θεραπεύουμε από τις αλλεργίες.

Ο Dr. William Reisacher ,που ανέπτυξε την οδοντόκρεμα, μελετά αν αυτή είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με ενέσεις κατά της αλλεργίας ή καθημερινής λήψης σταγόνων.

Η οδοντόκρεμα μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι 10 διαφορετικές αλλεργίες ταυτόχρονα. Οι πιθανές παρενέργειές της περιλαμβάνουν τη φαγούρα και το μούδιασμα του στόματος.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''