Φέτος, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ευαισθητοποίηση γύρω από την επιληψία παγκοσμίως, που θα τονίσει την επιτακτική ανάγκη για πιο εντατική έρευνα στον τομέα της επιληψίας.Κατόπιν πρωτοβουλίας της International League Against Epilepsy (ILAE) και του International Bureau for Epilepsy (IBE), για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου 2015 θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, και στο εξής θα εορτάζεται κάθε 2η Δευτέρα του Φεβρουαρίου, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ημέρα.

Οι χώρες στις οποίες εκπροσωπούνται οι ILAE και IBE ανέρχονται στις 138, καθιστώντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας την κορυφαία εκδήλωση για την επιληψία σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου Επιληψίας, που πραγματοποιείται στις 17-19 Οκτωβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza, στην Αθήνα, εντάσσεται και φέτος η συνεδρίαση της «Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Επιληψία», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου  και ώρα 19.30. Η συνεδρίαση αυτή οργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας.

Η συνεδρίαση αυτή δεν απευθύνεται μόνο στους επιστήμονες- ειδικούς στην επιληψία αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, άτομα με επιληψία, συγγενείς, για να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα για την επιληψία, καθώς και για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την καθημερινή ζωή του ατόμου με επιληψία και των οικείων του.

Την εισαγωγή στη συνεδρίαση θα κάνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αθανάσιος Κοβάνης. Θα ακολουθήσουν ομιλίες για την άθληση, την οικονομική κρίση, την ασφάλιση και την εκπαίδευση σε σχέση με την επιληψία. Τέλος, η Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (HAGT) Gestalt θα παρουσιάσει την εθελοντική προσφορά των ψυχολόγων και μελών της σε άτομα με επιληψία και τις οικογένειές τους.

Η αποστολή της «Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Επιληψία», κοινής πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ένωσης κατά της Επιληψίας (ILAE) / του Παγκόσμιου Γραφείου Επιληψίας (IBE) και του Π.Ο.Υ., είναι να εξαλείψει το κοινωνικό στίγμα της επιληψίας, να συμβάλει στη βελτίωση της θεραπείας, των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην πρόληψη της νόσου παγκοσμίως. Για να εξυπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς, προάγει τις δράσεις για την επιληψία σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και ενισχύει τις συνεργασίες με άλλους οργανισμούς.

Απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι να κλείσει το θεραπευτικό κενό στην επιληψία· παράλληλα, όμως, να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό γύρω από τη νόσο, ώστε να αναγνωριστούν οι ανάγκες των ατόμων με επιληψία, να επαναπροσδιοριστούν, να προωθηθεί η εκπαίδευση και τελικά όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την επιληψία να ευαισθητοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη νόσο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο