Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί ενδεχομένως να καθιστούν πιο επώδυνο τον τοκετό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έλλειψη της βιταμίνης D είναι συνήθης στην εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα σε γυναίκες υψηλού κινδύνου, όπως όσες ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και όσες δεν έχουν ανεπαρκή έκθεση στον ήλιο, σημειώνει το American College of Obstetricians and Gynecologists.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 93 εγκύους. Ελέγχθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης D πριν τον τοκετό ενώ υποβλήθηκαν σε επισκληρίδειο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Οι ερευνητές μέτρησαν πόσα φάρμακα κατά του πόνου χρειαζόταν κάθε γυναίκα στον τοκετό.

Σύμφωνα με την έρευνα, που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της American Society of Anesthesiologists, γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D χρειάζονταν περισσότερα αναλγητικά σε σχέση με όσες είχαν υψηλότερα επίπεδα.

Ο ερευνητής Dr. Andrew Geller, του Cedars-Sinai Medical Center στο Λος ‘Αντζελες, δήλωσε ότι οι γυναίκες συχνά εμφανίζουν χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη. Ανακάλυψε ότι ασθενείς με χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης εμφάνιζαν αύξηση του πόνου στον τοκετό.

Δεδομένων των αποτελεσμάτων της έρευνας, η πρόληψη και η αγωγή των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D σε εγκύους μπορεί ενδεχομένως να έχει σημαντική επίδραση στη μείωση του πόνου του τοκετού σε εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο.

Έρευνες που παρουσιάζονται σε συνέδρια θεωρούνται συνήθως προκαταρκτικές μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικά περιοδικά.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα