Τα νεότερα στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, της ασθένειας που πλήττει 1 στις 5 γυναίκες του δυτικού κόσμου σε κάποια φάση της ζωής τους, παρουσιάστηκε στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου.

Την ημερίδα «Σύγχρονη Στρατηγική κατά του Καρκίνου του Μαστού» προλόγισε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημ. Σχέσεων του Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου, κ. Λένα Αντωνάκου, η οποία αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ενώ ομιλητές ήταν έμπειροι συνεργάτες της κλινικής οι οποίοι κάλυψαν όλο το φάσμα πληροφοριών για τη νόσο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μ. Καλογερής, Επιστημονικός Διευθυντής Ιατρικού Π. Φαλήρου αναφέρθηκε στη «Διαγνωστική προσέγγιση των παθήσεων του μαστού», ο κ. Ι. Φύσσας , Χειρουργός, Μαστολόγος στην « Έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού», η κ. Κ. Κοτσώρη, Ογκολόγος στην «Ογκολογική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού» και ο κ. Σ. Παρασκευόπουλος, Πλαστικός χειρουργός, στη «Χειρουργική αποκατάσταση του καρκίνου του μαστού».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε εκτενής αναφορά στις νέες διαγνωστικές μεθόδους που αφορούν το μαστό (Ελαστογραφία, 3D Υπερηχοτομογραφία) και απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα σχετικά με την επιδημιολογία του καρκίνου του μαστού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις νέες εξατομικευμένες χημειοθεραπευτικές μεθόδους, καθώς και στις τεχνικές αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή.

Ο κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης, Διευθυντής του Ιατρικού Π. Φαλήρου, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή προσέλευση του κόσμου μάς επιβεβαιώνει και μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, έχοντας ως σκοπό τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υγείας στους κατοίκους των Ν. Προαστίων, τόσο μέσα από την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών υγείας από τη διακεκριμένη επιστημονική μας ομάδα, όσο και τη διενέργεια δράσεων που υπογραμμίζουν τη σημασία της ενημέρωσης για την πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος του Μαστού».

Σχετική δήλωση έκανε και ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση: «Σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών στην πατρίδα μας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για ακόμη μια φορά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο για τους δημότες μας, μεριμνώντας για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού. Ευχαριστούμε, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Πρόεδρο του Ομίλου Δρ Γ. Αποστολόπουλο για την κοινωνική του προσφορά, τον Διευθυντή Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννη Πυρνοκόκη, και επίσης τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κ. Ελένη Αντωνάκου, η οποία επί σειρά ετών διοργανώνει ακούραστα αυτού του είδους τις εκδηλώσεις και συμπαραστέκεται στους συμπολίτες μας».

Ατην εκδήλωση παρέστησαν περισσότερες από 550 γυναίκες.

Τέλος, γιορτάζοντας το μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού που παγκοσμίως έχει οριστεί ο Οκτώβριος, το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου προσέφερε στις γυναίκες οι οποίες παρέστησαν στην ημερίδα, κουπόνι αξίας 30 ευρώ (ισχύος 6 μηνών) για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης