Η μουσικοθεραπεία μειώνει την κατάθλιψη σε παιδιά και εφήβους με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Στη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της που πραγματοποιήθηκε ποτέ, ερευνητές του Queen's University, στο Μπέλφαστ, σε συνεργασία με το Northern Ireland Music Therapy Trust, ανακάλυψαν ότι παιδιά που υποβλήθηκαν σε μουσικοθεραπεία είχαν σημαντικά βελτιωμένη αυτοεκτίμηση και σημαντικά μειωμένη κατάθλιψη σε σύγκριση με όσα λάμβαναν αγωγή χωρίς μουσικοθεραπεία.

Ανακάλυψαν επίσης ότι όσα υποβλήθηκαν σε μουσικοθεραπεία είχαν βελτιωμένες ικανότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης σε σύγκριση με όσα παιδιά έλαβαν τη συνήθη φροντίδα.

Ο καθηγητής Sam Porter, του Queen's University, δήλωσε ότι η έρευνα είναι πολύ σημαντική όσον αφορά τον καθορισμό αποτελεσματικών αγωγών για παιδιά και νέους με προβλήματα συμπεριφοράς και ανάγκες όσον αφορά την ψυχική υγεία.

Εξετάστηκαν 251 παιδιά και νέοι άνθρωποι.

Χωρίστηκαν σε 2 ομάδες-128 υποβλήθηκαν στη συνήθη φροντίδα, ενώ 123 ακολούθησαν και μουσικοθεραπεία.
Όλοι εξετάστηκαν για συναισθηματικά αναπτυξιακά προβλήματα, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς.
Αρχικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα οφέλη διατηρούνται μακροπρόθεσμα.

Η Ciara Reilly, του Northern Ireland Music Therapy Trust, δήλωσε ότι η μουσικοθεραπεία συχνά χρησιμοποιείται σε παιδιά και νέους που έχουν ανάγκες όσον φορά την ψυχική υγεία τους, αλλά είναι η πρώτη φορά που φαίνεται η αποτελεσματικότητά της σε τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη δοκιμή σε κλινικό περιβάλλον.

Η ερευνητική ομάδα θα εστιάσει τώρα στα στοιχεία για να διαπιστώσει πώς η μουσικοθεραπεία σχετίζεται με άλλες αγωγές.
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στο Queen's University του Μπέλφαστ.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!