Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η θεραπεία υποκατάστασης με τεστοστερόνη δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων –όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο στους άντρες.

Ερευνητές του Intermountain Medical Center Heart Institute στο Murray, της Utah, μελέτησαν 5.695 άντρες μεταξύ 53 και 71 ετών. Όλοι ήταν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν και είχαν αρχικά, χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Παρατηρήθηκε ότι οι άντρες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία υποκατάστασης με τεστοστερόνη για να αποκτήσουν φυσιολογικά ή υψηλά επίπεδα της ορμόνης είχαν μειωμένα ποσοστά σημαντικών καρδιακών γεγονότων 1 και 3 χρόνια μετά τη μέτρηση των αρχικά χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης σε σύγκριση με άλλους άντρες που είχαν συνεχώς χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Το χαμηλότερο ποσοστό καρδιακών γεγονότων περιλάμβανε μείωση στον προσαρμοσμένο κίνδυνο θνησιμότητας και πτώση του αριθμού καρδιακών προσβολών.

Τα νέα ευρήματα ότι η θεραπεία τεστοστερόνης γενικά είναι ασφαλής και δεν αυξάνει τον κίνδυνο σημαντικών καρδιακών γεγονότων σε άντρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, καθησυχάζει τους γιατρούς στις ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση της- όταν χρειάζεται- και μειώνει τις ανησυχίες για την επίδρασή της στην υγεία της καρδιάς του ασθενούς.

Ο ερευνητής Dr. Jeffrey Anderson, δήλωσε ότι ενώ η έρευνα καθησυχάζει για την ασφάλεια χρήσης συμπληρωμάτων για τη μετακίνηση από χαμηλά σε φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης, χρειάζονται περισσότερες έρευνες.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στο 2014 AHA Scientific Session.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα