Φάρμακο που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νεύρων στη σπονδυλική στήλη και την επιδιόρθωση τραυματισμών αναπτύχθηκε από Αμερικανούς ερευνητές.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς και δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Nature’’, έδειξε κάποιου βαθμού κίνηση και ότι μπορούσε να αποκατασταθεί ο έλεγχος της κύστης.

Το φάρμακο δρα διαταράσσοντας την ''κόλλα'' που εμποδίζει τα νευρικά κύτταρα να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια τραυματισμού.
Θα χρειαστούν, ωστόσο, νέες δοκιμές.

Η ερευνητική ομάδα, του Case Western Reserve University School of Medicine, στο Οχάιο, δήλωσε ότι τραυματικός ιστός που δημιουργείται μετά από έναν τραυματισμό εμποδίζει την επιδιόρθωση της σπονδυλικής στήλης.

Πρωτεΐνες απελευθερώνονται από τον τραυματικό ιστό, που δρουν ως κόλλα.

Ο άξονας του νεύρου αιχμαλωτίζεται στην κόλλα αν προσπαθήσει να διασχίσει την πλευρά του τραυματισμού.

Η ερευνητική ομάδα ενέχυσε χημική ουσία κάτω από το δέρμα η οποία πέρασε στη σπονδυλική στήλη και διατάραξε τη δραστηριότητα της κόλλας.

Ο ερευνητής, καθηγητής Jerry Silver, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό- οι άξονες άρχισαν να μεγαλώνουν.
Στα πειράματα, 21 από τους 26 ποντικούς έδειξαν κάποιου βαθμού ανάρρωση, είτε στην ικανότητα κίνησης είτε στη λειτουργία της κύστης.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι ορισμένοι ποντικοί ανέρρωσαν σε μεγάλη έκταση και μετά βίας μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρχε τραυματισμός. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται περαιτέρω δοκιμή σε μεγαλύτερα ζώα πριν αρχίσουν δοκιμές στον άνθρωπο.

 

Πηγές:
‘’Nature’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;