Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι γυναίκες που αποφασίζουν αποκατάσταση μαστού με αυτόλογους ιστούς μετά από μαστεκτομή είναι πιο ικανοποιημένες σε σχέση με την αποκατάσταση με εμφυτεύματα.

Η έρευνα του Wolters Kluwer Health, εξέτασε την ικανοποίηση των ασθενών και την ποιότητα ζωής τους μετά την αποκατάσταση μαστού και ανακάλυψε ότι γυναίκες που επέλεξαν να την κάνουν με τους δικούς τους ιστούς ήταν πιο ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα ανέφεραν μεικτή εικόνα αλλά η νέα έρευνα υποδεικνύει μεγαλύτερη ικανοποίηση στις γυναίκες που επιλέγουν αποκατάσταση με δικούς τους ιστούς.

Ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι νεότερες γυναίκες που υποβλήθηκαν σε άμεση αποκατάσταση με εμφύτευμα είχαν υψηλότερες προσδοκίες σε σύγκριση με γυναίκες που περίμεναν αρκετούς μήνες για καθυστερημένη αποκατάσταση με αυτόλογο ιστό.

Ο Dr. Yassir Eltahir, του University Medical Center Groningen, κατέληξε ότι η έρευνα δεν ανακάλυψε ιδανική αποκατάσταση μαστού κατάλληλη για όλες τους ασθενείς.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Plastic and Reconstructive Surgery.’’

 

Πηγές:
‘’Plastic and Reconstructive Surgery.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια