Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.850 ενήλικες, μεγάλο ποσοστό αντρών δήλωσε ότι η δίαιτα είναι εύκολη, ενώ στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι άντρες είναι καλύτεροι στην απώλεια κιλών βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι αν οι άντρες αρχίζουν να ξαναπαίρνουν κιλά έχοντας φτάσει στο βάρος-στόχο, τα ξαναπαίρνουν με πιο αργό ρυθμό. Ο συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής ήταν η καλύτερη μέθοδος δίαιτας για άντρες, ενώ η δεύτερη δημοφιλής επιλογή ήταν το περπάτημα. Τρίτη επιλογή ήταν ο περιορισμός λιπαρών.

Ωστόσο, άντρες και γυναίκες ήταν το ίδιο διστακτικοί να αποφύγουν το ποτό για να χάσουν βάρος. Ποσοστό 13% αποφάσισε να μην πίνει αλκοόλ, ενώ περισσότερες γυναίκες σε σχέση με άντρες τρώνε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα-ποσοστό 15% έναντι 9%.

Όπως έδειξε η έρευνα, οι γυναίκες τείνουν να βάζουν πιο ρεαλιστικούς στόχους για απώλεια βάρους αλλά παραδέχονται ότι συχνά τους λείπει η θέληση να παραμείνουν πιστές στο πρόγραμμα διατροφής. Οι γυναίκες επίσης ήταν πιο πιθανό να συνδυάζουν την άσκηση με την υγιεινή διατροφή. Σχεδόν 4 στις 10 αποκάλυψαν ότι αυτή ήταν η μέθοδος επιλογής.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις