Η χρήση εφαρμογών στο smartphone, με καθημερινά μηνύματα ή video, μπορεί ενδεχομένως να σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε τη δίαιτα ή τη σωστή διατροφή και να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Ερευνητές του Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine, στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι η στήριξη από το κινητό τηλέφωνο μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν σημαντικά περισσότερο βάρος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Tanika Kelly και ανακάλυψε ότι η χρήση μιας από τις πολλές εφαρμογές των κινητών με καθημερινά γραπτά μηνύματα ή video καλεί τον χρήστη να σκεφτεί για τη δίαιτα και τη σωστή διατροφή.

Η Kelly δήλωσε ότι σε συνάρτηση με τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων και την αυξημένη σωματική δραστηριότητα, υπηρεσίες μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους. Μας υπενθυμίζουν να συνεχίζουμε τις καλές συμπεριφορές.

‘Ενας φοιτητής της Kelly, ο Fangchao Liu, δούλεψε με ομάδα που ανέλυσε 14 προηγούμενες δοκιμές οι οποίες αφορούσαν παρεμβάσεις μέσω κινητών τηλεφώνων και οι περιλάμβαναν 1.337 συμμετέχοντες.

Ο Liu σημειώνει στο περιοδικό ‘’Circulation’’ ότι μεταανάλυση έδειξε πως παρεμβάσεις μέσω κινητών τηλεφώνων συνδέονταν με απώλεια βάρους και μείωση του δείκτη μάζας σώματος.

Αν και το αυξημένο βάρος ήταν μέτριο-κατά μέσον όρο περίπου 1,44 κιλά κατά τη διάρκεια 6 και 1 2μηνών που διήρκεσαν οι έρευνες- η Kelly δήλωσε ότι το ατομικό σωματικό βάρος μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη δημόσια υγεία.

Όπως δήλωσε, ακόμα και μέτρια επίπεδα απώλειας βάρους μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της θνησιμότητας και του κόστους περίθαλψης.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας