Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το Twitter μπορεί να αποτελέσει δείκτη της ευεξίας μιας κοινότητας και να προβλέψει τα ποσοστά καρδιοπάθειας.

Ερευνητές του University of Pennsylvania, έδειξαν ότι το Twitter μπορεί να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τον κίνδυνο καρδιακής νόσου έναντι του συνδυασμού πολλών παραδοσιακών παραγόντων κινδύνου, ενώ επίσης χαρακτηρίζει την ψυχολογική ατμόσφαιρα μιας κοινότητας.

Ανακάλυψαν ότι εκφράσεις αρνητικών συναισθημάτων όπως ο θυμός, το στρες και η κούραση, στα tweets μιας περιοχής, συνδέονταν με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, ενώ τα θετικά συναισθήματα συνδέονταν με χαμηλότερο κίνδυνο.

Η ερευνήτρια, Margaret Kern, δήλωσε ότι οι ψυχολογικές καταστάσεις έχουν από καιρό θεωρηθεί πως μπορούν να επιδρούν στη στεφανιαία νόσο. Για παράδειγμα, η εχθρότητα και η κατάθλιψη έχουν συνδεθεί με την καρδιοπάθεια μέσω βιολογικών επιδράσεων, ενώ τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν συμπεριφορές και κοινωνικές αντιδράσεις. Οι άνθρωποι είναι περισσότερο πιθανό να πίνουν, να τρώνε φτωχά και να ζουν απομονωμένοι-παράγοντες που μπορούν έμμεσα να οδηγήσουν σε καρδιοπάθεια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αρνητική συναισθηματική γλώσσα και τέτοια θέματα, όπως η λέξη ‘’μισώ’’, είχαν ισχυρή σχέση με τη θνησιμότητα από καρδιοπάθεια, ακόμα και όταν παράγοντες όπως το εισόδημα και η εκπαίδευση ελήφθησαν υπόψη.

Η θετική γλώσσα είχε την αντίστροφη σχέση, υποδεικνύοντας ότι η αισιοδοξία και οι θετικές εμπειρίες, λέξεις όπως ‘’φίλοι’’ ή ‘’υπέροχα’’ μπορεί ενδεχομένως να είναι προστατευτικές έναντι της καρδιοπάθειας.

Ο ερευνητής Andrew Schwartz, πρόσθεσε ότι η σχέση μεταξύ της γλώσσας και της θνησιμότητας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Psychological Science. ‘’

 

Πηγές:
‘’Psychological Science. ‘’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]