Γυναίκα από την Αυστραλία είναι η μοναδική στον κόσμο που γέννησε δίδυμα μετά από μεταμόσχευση ιστού ωοθηκών στην κοιλιά της.

Η γυναίκα διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες όταν ήταν 19 ετών και αφαιρέθηκε η μια ωοθήκη της. Η άλλη ψύχθηκε και αποψύχθηκε πολλά χρόνια αργότερα.

Οι γιατροί στη συνέχεια μεταμόσχευσαν τον ιστό ωοθηκών στην κοιλιά της και η γυναίκα έμεινε έγκυος σχεδόν μετά από 3 χρόνια.
Δυστυχώς, όταν η μητέρα γέννησε τα κορίτσια της με καισαρική οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει αλλά τον αφαίρεσαν στην ίδια εγχείρηση και τώρα η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Η γυναίκα μοιράστηκε τα συναισθήματα της και δήλωσε ότι αυτή και ο σύζυγός της είναι πολύ ενθουσιασμένοι και ευλογημένοι, καθώς θεωρούν ότι ολοκληρώθηκε η οικογένειά τους.

Η Kate Stern, επικεφαλής στο IVF Fertility Preservation Service, δήλωσε ότι πρόκειται για διαδικασία στην οποία μικροσκοπικά ωάρια από τον ιστό των ωοθηκών αναπτύσσονται στο εργαστήριο.

Η γυναίκα αποτελεί παράδειγμα για άλλες γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο ωοθηκών και τους δίνει ελπίδα ότι μπορούν να πετύχουν το όνειρό τους για οικογένεια παρά τη διάγνωση.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις