Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι οι αναρτήσεις στα social media βοηθούν στην απώλεια βάρους και ιδιαίτερα στη διατήρησή του αργότερα.

Η έρευνα, του University of Carolina, εξήγησε ότι άνθρωποι που ασχολούνται με τα social media στα πλαίσια της απώλεια βάρους που θέλουν να επιτύχουν τα πάνε καλά, καθώς η ενεργή ενασχόληση με αυτά αποτελεί πρόκληση.

Η ομάδα ερευνητών ζήτησε από ανθρώπους να γίνουν μέλη σε ομάδες απώλειας κιλών στο Facebook, όπου σύμβουλοι αναρτούσαν καθημερινά 5 διαφορετικά είδη posts σε κάθε ομάδα για το διάστημα συντήρησης. Για παράδειγμα, οι ερευνητές ρωτούσαν για το πιο προκλητικό γεύμα ή μοιράζονταν υγιεινές συνταγές και παρακολουθούσαν την αντίδραση σε αυτές.

Η ερευνήτρια, Sarah B. Hales, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τα social media αν τα μηνύματα, οι αναρτήσεις ή τα σχόλια τους ενθαρρύνουν να εστιάσουν στο στόχοτης απώλειας κιλών.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες τέτοιες έρευνες για να διαπιστωθεί τι διαφορές θα μπορούσαν να υπάρχουν στη στήριξη των κοινωνικών δικτύων έναντι των παραδοσιακών μεθόδων σε κλινικό περιβάλλον.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα