Η κατανάλωση μούρων αντί για γλυκά μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα, του Loughborough University, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον να χάσει μισό κιλό το μήνα, ακόμα και αν δεν ασκείται, και σχεδόν 6 κιλά το χρόνο.

Τα σούπερ μούρα, όπως το ακάι και το γκότζι μπέρι είναι ήδη δημοφιλή για την ιδιότητα που έχουν να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, αλλά οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα σνακ από φράουλες ή βατόμουρα μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που προσλαμβάνει κάποιος στο επόμενο γεύμα.

Ο Dr Lewis James, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι τα μούρα έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που φάνηκε ότι η κατανάλωσή τους ως σνακ μειώνει την ποσότητα του επόμενου γεύματος της ημέρας.

Η δοκιμή διήρκεσε 4 μήνες και αφορούσε 12 συμμετέχοντες από τους οποίους ζητήθηκε να καταναλώσουν δείπνο με ζυμαρικά μετά από ένα σνακ με μούρα μέχρι να νιώσουν κορεσμό.

Ο Dr James υπολόγισε ότι άνθρωποι που στρέφονται από ένα απογευματινό γλυκό σνακ σε ανάμεικτα μούρα θα μπορούσαν να μειώσουν την πρόσληψη ενέργειας κατά 938 θερμίδες την εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη μείωση της καθημερινής πρόσληψης ενέργειας πιθανόν θα οδηγούσε σε απώλεια σχεδόν 6 κιλών το χρόνο.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα