Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού ντοματοχυμού καθημερινά βοηθά στη μείωση του βάρους γύρω από τη μέση χωρίς να κάνει κάποιος άλλες αλλαγές στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο China Medical University, της Ταιβάν, και εξήγησε ότι γυναίκες που έπιναν ντοματοχυμό καθημερινά για 8 εβδομάδες έχασαν σχεδόν 2,5 εκατοστά από τη μέση τους και εμφάνισαν μείωση της χοληστερόλης κατά 10% περίπου.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 25 υγιείς γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών να πιούν ένα ποτήρι ντοματοχυμό κάθε μέρα και παρατήρησαν μέση μείωση 1,9 εκατοστών στην περίμετρο μέσης, ενώ οι περισσότερες έχασαν περισσότερο από μισό κιλό λίπους μετά από 2 μήνες.

Η διατροφολόγος, Azmina Govindji, δήλωσε ότι οι ντομάτες θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο στον έλεγχο της αύξησης βάρους αλλά ο Mike Lean, δήλωσε ότι η έρευνα έχει ελαττώματα καθώς δεν υπήρχε ομάδα ελέγχου που να μην πίνει χυμό καθημερινά.

Πολλές έρευνες έχουν αναφέρει ότι οι ντομάτες περιέχουν ορισμένες θρεπτικές ουσίες που μειώνουν ενδεχομένως τον κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και κατάθλιψης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Nutrition’’.

 

Πηγές:
‘’Nutrition’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]