Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το να τρώμε τη σωστή ώρα είναι το ίδιο σημαντικό με αυτό που τρώμε, όσον αφορά την υγεία της καρδιάς.

Ερευνητές του San Diego State University και του Salk Institute for Biological Studies, ανακάλυψαν ότι ο περιορισμός του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο μύγες μπορούσαν να φάνε μπορούσε ενδεχομένως να εμποδίσει προβλήματα καρδιάς που συνδέονται με τη γήρανση και τη διατροφή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι γονίδια που είναι υπεύθυνα για τον κιρκαδιανό ρυθμό του οργανισμού είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αλλά ακόμα δεν είναι σίγουροι πώς.

Προηγούμενες έρευνες ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε αργότερα μέσα στην ημέρα και τη νύχτα έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας σε σχέση με ανθρώπους που σταματούν νωρίτερα την κατανάλωση τροφής.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης το RNA των μυγών σε διάφορα σημεία της έρευνας για να ανακαλύψουν ποια από τα γονίδια είχαν αλλάξει ως αποτέλεσμα του περιορισμού της ώρας που κατανάλωναν οι μύγες τροφές.

Εντόπισαν 3 γενετικές οδούς που φαίνεται να εμπλέκονται. Την TRiC, την mETC και γονίδια που είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση του κιρκαδιανού ρυθμού.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Science’’.

 

Πηγές:
‘’Science’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων