Η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι προχώρησε σε εγχείρηση αφαίρεσης των ωοθηκών και των σαλπίγγων της, προληπτικά, πριν από μια εβδομάδα, λόγω οικογενειακού ιστορικού καρκίνου των ωοθηκών και γονιδιακής μετάλλαξης που την θέτει σε υψηλό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Η 39χρονη σταρ είχε υποβληθεί πριν από 2 χρόνια σε προληπτική διπλή μαστεκτομή, επειδή η ίδια μετάλλαξη αύξανε σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο μαστού.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα New York Times, αναφέρεται σε γεγονότα που συνέβησαν τις 2 προηγούμενες εβδομάδες και την οδήγησαν στην εγχείρηση.

Σημείωσε ότι πρόσφατες εξετάσεις αίματος έδειξαν πιθανή αύξηση των επιπέδων φλεγμονής στον οργανισμό της, που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να είναι ένδειξη καρκίνου.

Η Jolie περιέγραψε ότι είχε μια φορτισμένη συγκινησιακά συνάντηση με τον ίδιο χειρουργό που είχε εγχειρήσει τη μητέρα της, η οποία απεβίωσε λόγω καρκίνου στους ωοθήκες.

Η Jolie υποβλήθηκε σε PET/CT scan για την πιθανότητα καρκίνου οπουδήποτε στο σώμα της.
Αν υπήρχε κάπου θα το ήξερε σε 5 ημέρες.
Τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά.

Υπήρχε ακόμα πιθανότητα για καρκίνο αρχικού σταδίου αλλά ήταν μικρότερης σημασίας σε σύγκριση με έναν πλήρως ανεπτυγμένο όγκο, εξήγησε η ηθοποιός. Προς ανακούφισή της είχε την επιλογή να αφαιρέσει τις ωοθήκες και τις σάλπιγγες, πράξη την οποία επέλεξε να κάνει.

Η ηθοποιός υποβλήθηκε στην εγχείρηση την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε ότι ήδη είναι σε εμμηνόπαυση λόγω της απουσίας των ορμονών που παράγουν οι ωοθήκες.

‘’Δεν είναι εφικτό να απομακρυνθεί όλος ο κίνδυνος και γεγονός είναι ότι παραμένω ευάλωτη στον καρκίνο’’, σημείωσε η Jolie. ‘’Θα αναζητήσω φυσικούς τρόπους για να δυναμώσω το ανοσοποιητικό μου’’, πρόσθεσε.

Η Jolie σημείωσε ότι αισθάνεται πως έκανε το σωστό. Νιώθει άνετα με οτιδήποτε έρθει, όχι επειδή είναι δυνατή αλλά επειδή είναι μέρος της ζωής.

Κατέληξε, ότι δεν είναι εύκολο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις. Αλλά είναι δυνατό να έχουμε τον έλεγχο και να αντιμετωπίζουμε θέματα υγείας. Μπορούμε να αναζητήσουμε συμβουλές, να μάθουμε για τις επιλογές που έχουμε και να αποφασίσουμε αυτό που είναι σωστό για εμάς. Η γνώση είναι δύναμη, δήλωσε η ηθοποιός.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων