Η οδυνηρή αρθρίτιδα στα γόνατα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου στις γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Γυναίκες με πόνο που σχετιζόταν με την οστεοαρθρίτιδα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο και περισσότερες από τριπλάσιες πιθανότητες θανάτου από προβλήματα καρδιάς σε σχέση με όσες δεν είχαν πόνο στα γόνατα από οστεοαρθρίτιδα, ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές.

Ο Dr. Stefan Kluzek, του University of Oxford, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο πόνος στο γόνατο, στην οστεοαρθρίτιδα, όπως αναφέρθηκε από τις ασθενείς, σε αντίθεση με τον πόνο στο χέρι φαίνεται να είναι σημαντικός παράγοντας που οδηγεί σε πρόωρη καρδιαγγειακή θνησιμότητα και πιθανόν συνδέεται με μειωμένη κινητικότητα.

Δεν υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου σε γυναίκες που είχαν πόνο οστεοαρθρίτιδας στα χέρια. Ούτε γυναίκες με αρθρίτιδα στα γόνατα (όπως έδειξε ακτινογραφία) αλλά δεν εμφάνιζαν πόνο αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία μεσήλικων γυναικών από τη Βρετανία οι οποίες παρακολουθήθηκαν για 22 χρόνια κατά μέσον όρο.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο World Congress on Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στοιχεία που παρουσιάζονται σε συνέδρια συνήθως θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε ιατρικό περιοδικό.

Ο Kluzek δήλωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί πώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται στον πόνο στα γόνατα και πώς οδηγούνται σε καρδιαγγειακή βλάβη.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας