Βραχιολάκι που καταγράφει την κίνηση σε 24ωρο κύκλο μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το βραχιολάκι μπορεί πιθανόν να βοηθά τον γιατρό να διαπιστώσει ποιοι ασθενείς με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή θα ανταποκριθούν καλύτερα σε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο W. Vaughn McCall, του Georgia Regents University, δήλωσε ότι οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης χρησιμοποιούνται συχνά σήμερα για την κατάθλιψη αλλά ασθενείς και γιατροί μπορεί να χρειαστούν πολλούς μήνες, δόσεις και διαφορετικά χάπια της συγκεκριμένης κατηγορίας για να έχουν αποτέλεσμα.

Ο McCall δήλωσε ότι το απλό βραχιολάκι μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει εντοπίζοντας τους νυχτερινούς τύπους που φαίνεται πως ανταποκρίνονται καλύτερα στους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης.

Πρόσθεσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι νυχτερινοί τύποι επίσης φαίνονται να έχουν περισσότερες πιθανότητες καλύτερης ανταπόκρισης. Οι πρωινοί τύποι είναι πιο πιθανό να χρειαστούν 2 φάρμακα. Ενδεχομένως ανταποκρίνονται καλύτερα σε διαφορετική ομάδα φαρμάκων που στοχεύουν τη ντοπαμίνη.

Ο McCall εξήγησε ότι η τάση χαλάρωσης-δραστηριότητας των ασθενών μπορεί ενδεχομένως να είναι ένας από τους πρώτους βιοδείκτες, καθώς μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τον ειδικό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal of Psychiatric Research.’’

 

Πηγές:
‘’Journal of Psychiatric Research.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management