Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουν λιγότερες πιθανότητες να διακόψουν το κάπνισμα.

Η έρευνα, του University of California, ανακάλυψε ότι καπνιστές που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο είχαν 49% λιγότερες πιθανότητες να μειώσουν το κάπνισμα και 59% λιγότερες πιθανότητες να το διακόψουν σε σύγκριση με καπνιστές που δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο καθηγητής Wael Al-Delaimy, δήλωσε ότι με βάση την ιδέα ότι οι καπνιστές χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διακόψουν το κάπνισμα, οι ερευνητές υπέθεταν ότι οι καπνιστές που χρησιμοποιούν το προϊόν θα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία να διακόψουν το τσιγάρο αλλά η έρευνα αποκάλυψε το αντίθετο.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι καθημερινοί καπνιστές και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν δοκιμάσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Ο Al-Delaimy, πιστεύει ότι η έρευνα θα ενημερώσει τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, για το προφίλ της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους καπνιστές, καθώς ο Οργανισμός συντάσσει οδηγίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο εν μέσω συζητήσεων για την ασφάλεια του προϊόντος.

Ο διευθυντής του California Department of Public Health (CDPH), Ron Chapman, δήλωσε ότι υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και για αυτό συμβουλεύει τους κατοίκους της Καλιφόρνιας, ως αξιωματούχος υγείας της Πολιτείας, να αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων και να τα κρατούν μακριά από τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Public Health.’’

 

Πηγές:
‘’American Journal of Public Health.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις