Έρευνα υποδεικνύει ότι οι παχύσαρκοι που υποβάλλονται σε πλαστική επέμβαση μπορεί ενδεχομένως να χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή πριν και μετά.

Παχύσαρκοι που επιλέγουν να υποβληθούν σε πλαστική εγχείρηση έχουν 35% περισσότερες πιθανότητες, σε σχέση με τους ανθρώπους φυσιολογικού βάρους, να επισκεφθούν τα επείγοντα ή να νοσηλευτούν εντός 30 ημερών μετά την επέμβαση, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα στηρίζουν τη σημασία της ενημέρωσης των παχύσαρκων ασθενών σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις, δήλωσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν υπέρβαροι και παχύσαρκοι ασθενείς όσον αφορά τον κίνδυνο επιπλοκών, πριν υποβληθούν στην επέμβαση. Πρόσθεσαν ότι οι γιατροί θα πρέπει να ρυθμίζουν πιο προσεκτικά τις υπάρχουσες παθήσεις που ενδεχομένως έχουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Dr. Michelle Sieffert, του Wright State University στο Dayton, του Οχάιο, εξέτασαν στοιχεία 48.000 ενηλίκων που υποβλήθηκαν σε πλαστική επέμβαση, όπως λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλασιτκή, μείωση μαστών ή βλεφαροπλαστική.
Περίπου το 4% των ασθενών ήταν παχύσαρκοι. Είχαν υψηλότερα ποσοστά άλλων προβλημάτων υγείας, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιακή νόσο και θέματα ψυχικής υγείας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Plastic and Reconstructive Surgery’’, ανακάλυψε ότι 7% των παχύσαρκων ασθενών έπρεπε να επισκεφτούν τα επείγοντα ή χρειάστηκε να νοσηλευτούν, 30 ημέρες μετά την εγχείρηση, σε σύγκριση με ποσοστό κάτω του 4%, των ασθενών με φυσιολογικό βάρος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παχύσαρκοι άνθρωποι με 3 ή περισσότερα προβλήματα υγείας που υποβλήθηκαν σε κοιλιοπλαστική είχαν το υψηλότερο ποσοστό επισκέψεων στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, ποσοστό 3,2% των παχύσαρκων ασθενών εμφάνισε επιπλοκές εντός 30 ημερών μετά την κοσμητική επέμβαση, σε σύγκριση με 0,9% αυτών που δεν ήταν παχύσαρκοι.

 

Πηγές:
‘’Plastic and Reconstructive Surgery’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο