Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στοχεύοντας πάντα στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων τροφίμων και στην υποστήριξη των εξαγωγών αυτών των προϊόντων και μέσω της ασφαλούς συσκευασίας, θέτει στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων το πρώτο εγκεκριμένο κείμενο Οδηγού Ορθής Παραγωγικής Πρακτικής («Ο.Π.Π.») για τα Υλικά και Αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε Επαφή με Τρόφιμα («Υ.Α.Ε.Τ.»).

Πρόκειται για προϊόν πενταετούς συνεργασίας του Ε.Φ.Ε.Τ. με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας («ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.»), το οποίο προβλήθηκε σε εκθέσεις και συνέδρια σχετικά με τα τρόφιμα, υποβλήθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αποτελεί πλέον την πρώτη ηλεκτρονική έκδοση Οδηγού Ο.Π.Π. που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για την παραγωγή ασφαλών συσκευασιών τροφίμων σε εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού με αριθμό 2023/2006.

Ο Οδηγός Ο.Π.Π. για τα Υ.Α.Ε.Τ. είναι διαθέσιμος δωρεάν για μεταφόρτωση στην υπερσύνδεση :

Στη σελίδα 2 του Οδηγού είναι δυνατή η επιλογή του κειμένου που ενδιαφέρει τον αναγνώστη με ένα «κλικ» πάνω στον τίτλο του.

Ο Οδηγός Ο.Π.Π. για τα Υ.Α.Ε.Τ. θα βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.:

http://www.pac.gr 

 

Πηγές:
ΕΦΕΤ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο