Γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο στο μαστό και έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου μπορεί ενδεχομένως να αναρρώσουν μετά την αγωγή το ίδιο καλά με άλλες γυναίκες που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Ramsey Cutress, του University of Southampton, δήλωσε ότι επιτυχής αγωγή για τον καρκίνο στο μαστό είναι το ίδιο πιθανή σε νέες ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου έναντι όσων δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Πρόσθεσε, ότι ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου στο μαστό μπορούν επομένως να καθησυχαστούν ότι το οικογενειακό ιστορικό καθαυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο.

Η έρευνα αναφέρει ότι περίπου το ένα τέταρτο των περιστατικών καρκίνου στο μαστό στις ανεπτυγμένες χώρες εκτιμάται ότι συνδέεται με κληρονομικούς παράγοντες.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε 2.850 γυναίκες κάτω των 41 ετών, που διαγνώστηκαν με καρκίνο στο μαστό και αντιμετωπίστηκαν θεραπευτικά στη Βρετανία.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην υποτροπή του καρκίνου μετά την αγωγή σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου στο μαστό έναντι γυναικών χωρίς.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’British Journal of Surgery.’’

 

Πηγές:
‘’British Journal of Surgery.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα