Οι νέοι άντρες οι οποίοι είναι χρονίως τζογαδόροι πιθανόν υποφέρουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι Καναδοί ερευνητές, επίσης ανακάλυψαν ότι αγόρια με παρορμητικές συμπεριφορές στην παιδική ηλικία ήταν πιο πιθανό να γίνουν τζογαδόροι μελλοντικά.

Ο ερευνητής Frederic Dussault, του University of Quebec, στο Μόντρεαλ, δήλωσε ότι η χαρτοπαιξία μπορεί να είναι προσωπικό πρόβλημα, παρόμοιο με ένα εθισμό. Όταν αποκτηθεί ο εθισμός είναι δύσκολο να απαλλαγεί κάποιος από αυτόν.

Ερευνητές εξέτασαν στοιχεία σχεδόν 900 αγοριών που πήγαιναν στον παιδικό σταθμό, από το 1984. Τα αγόρια ήταν από περιοχές του Μόντρεαλ χαμηλού εισοδήματος.

Με τον καιρό συλλέχτηκαν πληροφορίες για τις οικογένειες, καθώς και για την ποιότητα των σχέσεων με τους γονείς και τους φίλους τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης πόσο συχνά δρούσαν παρορμητικά τα αγόρια.

Όταν έφτασαν στις ηλικίες 17, 23 και 28, ρωτήθηκαν επίσης αν είχαν προβλήματα με το τζόγο ή συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μόνο το 3% των νέων αντρών είχε χρόνιο πρόβλημα τζόγου. Ωστόσο, τρία τέταρτα αυτών που είχαν σοβαρό πρόβλημα υπέφεραν και από κατάθλιψη.

Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν με τον καιρό, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό ''Journal of Gambling Studies.''

Έφηβοι και νέοι άντρες με πολύ παρορμητική συμπεριφορά, επίσης ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και να παρουσιάσουν πρόβλημα με τον τζόγο. Τα χρόνια προβλήματα τζόγου δεν βελτιώθηκαν καθώς μεγάλωναν τα αγόρια.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα προβλήματα με το τζόγο και η κατάθλιψη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα. Έγκαιρες προσπάθειες πρόληψης θα πρέπει επίσης να εστιάζουν σε συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου όπως η παρορμητική συμπεριφορά.

 

Πηγές:
''Journal of Gambling Studies.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας