Προκαταρκτική έρευνα, του Touro College, στη Νέα Υόρκη, υποδεικνύει ότι η κανέλα μπορεί ενδεχομένως να έχει αντιική επίδραση και να βοηθά στην πρόληψη της λοίμωξης στους ανθρώπους.

Ο Dr. Milton Schiffenbauer, του New York School of Career and Applied Studies, συνέκρινε κανέλα με άλλα εκχυλίσματα βοτάνων, περιλαμβανομένου του κρεμμυδιού, της μέντας, του κακάο και του ισπανικού σαφράν.

Αν και η κανέλα φάνηκε να αδρανοποιεί ιούς σε ορισμένους οργανισμούς, τα άλλα εκχυλίσματα δεν το έκαναν.
Ερευνητές αξιολόγησαν τα εκχυλίσματα έναντι του ιού Phi X, ο οποίος μολύνει βακτήρια και μοιράζεται ορισμένες ομοιότητες με ιούς που μολύνουν ζώα και ανθρώπους.

Μετά από 24 ώρες επώασης, εκχύλισμα με 10% κανέλα αδρανοποίησε το 99.9% έως το 100% του ιού, έπειτα από 10 μόνο λεπτά περιοδικής μείξης.

Ο Schiffenbauer δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι εκχυλίσματα κανέλας έχουν τη δύναμη να βλάπτουν τη δομή του ιού PhiX.

Τα ευρήματα στηρίζουν την πεποίθηση των ερευνητών ότι η διατροφή που περιλαμβάνει μια κουταλιά κανέλα, μια ή δυο φορές την ημέρα, μπορεί να είναι αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των ιών ή στην πρόληψη της νόσου από αυτούς, (π.χ κρυολόγημα, γρίπη, ακόμα και έρπητα).

Ο Schiffenbauer και η ομάδα του θα παρουσιάσουν τα προκαταρκτικά ευρήματα στο συνέδριο του American Society for Microbiology.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη