Ο μικρής διάρκειας ύπνος και το συχνό ροχαλητό στο διάστημα πριν τη διάγνωση καρκίνου, συνδέεται με σημαντικά φτωχότερη επιβίωση που συνδέεται με τον καρκίνο, ιδιαίτερα σε γυναίκες με καρκίνο στο μαστό, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα αποτελέσματα μπορεί ενδεχομένως να παρακινήσουν ασθενείς με καρκίνο να βελτιώσουν τις συνήθειες ύπνου.

Η Amanda Phipps, του University of Washington στο Σιάτλ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η διάρκεια ύπνου είναι σημαντική για την επιβίωση από τον καρκίνο του μαστού, ιδιαίτερα σε γυναίκες που ροχαλίζουν.

Η μελέτη περιέλαβε 21.230 γυναίκες που διαγνώστηκαν με διηθητικό καρκίνο κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Οι συμμετέχουσες παρείχαν πληροφορίες για συνήθειες ύπνου στην έναρξη της έρευνας, όπως διάρκεια ύπνου, ροχαλητό και παράγοντες που περιλαμβάνονται στη κλίμακα WHI Insomnia Rating Scale.

Η ανάλυση προσαρμόστηκε για την ηλικία κατά την έναρξη, την περιοχή του καρκίνου, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα, το κάπνισμα, τη φυσική δραστηριότητα και το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής συλλογής στοιχείων και της διάγνωσης καρκίνου.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ο μικρής διάρκειας ύπνος και το συχνό ροχαλητό συνδέονταν με σημαντικά φτωχότερη επιβίωση από τον καρκίνο στο μαστό.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Sleep.’’

 

Πηγές:
‘’Sleep.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα