Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το θρεπτικό αβοκάντο μπορεί ενδεχομένως να κρατά το κλειδί στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Ο καθηγητής Paul Spagnuolo, του University of Waterloo, ανακάλυψε λιπίδιο στα αβοκάντο, που καταπολεμά την οξεία μυελοειδή λευχαιμία στοχεύοντας τη ρίζα της νόσου, τα βλαστικά κύτταρα λευχαιμίας.

Παγκοσμίως υπάρχουν λίγες αγωγές διαθέσιμες σε ασθενείς που στοχεύουν τα βλαστικά κύτταρα λευχαιμίας.

Ο Spagnuolo δήλωσε ότι τα βλαστικά κύτταρα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την εμφάνιση της νόσου και είναι η αιτία που τόσοι ασθενείς παρουσιάζουν υποτροπή.

Πραγματοποίησε πολλές σειρές πειραμάτων για να διαπιστώσει πώς το νέο ‘’φάρμακο’’ δρούσε σε μοριακό επίπεδο και επιβεβαίωσε ότι στοχεύει επιλεκτικά, βλαστικά κύτταρα, χωρίς να βλάπτει τα υγιή.

Πρόσθεσε ότι η αβοκατίνη Β όχι μόνο απομακρύνει την πηγή της λευχαιμίας αλλά η στοχευμένη επιλεκτικής της επίδραση την καθιστά λιγότερο τοξική για τον οργανισμό.

Ο Spagnuolo ήδη πραγματοποιεί πειράματα για να ετοιμάσει το ‘’φάρμακο’’ για κλινική δοκιμή φάσης Ι.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Cancer Research’’.

 

Πηγές:
‘’Cancer Research’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024