Η τακτική ελαφριά άσκηση μπορεί να είναι το ίδιο ωφέλιμη για τους ηλικιωμένους με τη μέτρια ή την έντονη άσκηση, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Paul Loprinzi, του University of Mississippi, δήλωσε ότι η μέτριας έντασης άσκηση έχει φανεί πως είναι ωφέλιμη για την υγεία. Ωστόσο, η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να ασχολούνται και με χαμηλότερης έντασης δραστηριότητα όποτε μπορούν.

Ερευνητές επισκόπησαν πληροφορίες από εθνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 2003 και 2006.
Ανακάλυψαν ότι μεγάλη ποσότητα χαμηλής έντασης άσκηση παρείχε σημαντικά οφέλη σε ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Ηλικιωμένοι που ασκούνταν ελαφριά για 300 τουλάχιστον λεπτά την εβδομάδα ήταν κατά 18% πιο υγιείς σε σχέση με ηλικιωμένους που δεν ασκούνταν. Είχαν επίσης λιγότερο σωματικό λίπος και μικρότερη μέση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι άνθρωποι που έκαναν 300 τουλάχιστον λεπτά ελαφριά άσκηση είχαν επίσης καλύτερα επίπεδα ινσουλίνης και αντιμετώπιζαν χαμηλότερο κίνδυνο για χρόνια νόσο.

Υπάρχουν 168 ώρες σε μια εβδομάδα, δήλωσε ο ερευνητής Brad Cardinal, καθηγητής στο Oregon State University. Αυτό σημαίνει ότι 300 λεπτά είναι περίπου το 3% αυτού του χρόνου.

Λαμβάνει κάποιος οφέλη στην υγεία κάνοντας 5 ώρες ελαφριά άσκηση την εβδομάδα, πρόσθεσε ο ερευνητής.
Ο Cardinal πρόσθεσε, ότι η ελαφριά άσκηση τείνει να είναι πιο ελκυστική στους ηλικιωμένους και συνήθως δεν απαιτεί έγκριση από τον γιατρό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Health Promotion.’’

 

Πηγές:
‘’American Journal of Health Promotion.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας