Ενώ έρευνα ανακάλυψε ότι η μουσική οποιαδήποτε στιγμή ήταν αποτελεσματική υπήρχε τάση για καλύτερο αποτέλεσμα όταν ασθενείς την άκουγαν πριν την εγχείρηση παρά κατά τη διάρκειά της ή αργότερα.

Όταν οι ασθενείς επέλεξαν τη μουσική που ήθελαν υπήρχε ελαφρώς υψηλότερη μείωση του πόνου.

Ο Martin Hirsch, του Queen Mary University of London, δήλωσε ότι είναι γνωστό πως η μουσική έχει θετική επίδραση στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της εγχείρησης κάνοντάς τους να χαλαρώνουν και μειώνοντας τον πόνο. Ωστόσο έγινε μετα-ανάλυση των μικρών ερευνών για να αποδειχτεί ότι πράγματι η μουσική έχει αποτέλεσμα.

Ο Paul Glasziou, του Bond University στην Αυστραλία, δήλωσε ότι τα ευρήματα δίνουν ένα πιο καθαρό μήνυμα. Η μουσική είναι απλή και φτηνή παρέμβαση.

Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει τώρα να συνεχίσει με πιλοτικό σχήμα, βάζοντας μουσική στο The Royal London Hospital σε γυναίκες που γεννούν με καισαρική και σε γυναίκες που υποβάλλονται σε υστεροσκόπηση.

Ασθενείς θα φέρουν την playlist σε συσκευή επιλογής τους που θα συνδεθεί με μαξιλάρι που έχει ενσωματωμένα ηχεία και στη συνέχεια οι ερευνητές θα αναλύσουν την αποτελεσματικότητα της πρακτικής.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024
Ανταπάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη για τη νοσηλεία του πατέρα του στο "Αττικόν"