Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το άγχος στον εργασιακό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση στη δουλειά.

Ερευνητές του University of Toronto, διερεύνησαν την επίδραση του εργασιακού χώρου σε αστυνομικούς και ανακάλυψαν ότι υψηλά επίπεδα συναισθηματικής εξάντλησης που προέρχονται από το εργασιακό άγχος μπορούν άμεσα να οδηγήσουν σε χαμηλότερη εργασιακή απόδοση.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι η ποιότητα των σχέσεων που οι αστυνομικοί είχαν με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους τους θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των δυνητικά επιβλαβών επιδράσεων του άγχους που υπάρχει στον εργασιακό χώρο.
Η ερευνήτρια Julie McCarthy, σημείωσε ότι προϊστάμενοι και συνάδελφοι που έδιναν συναισθηματική στήριξη ακούγοντας τους συναδέλφους τους ενίσχυαν το θετικό περιβάλλον.

Η McCarthy δήλωσε ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία των προγραμμάτων που επιτρέπουν την ανάρρωση των εργαζομένων, χτίζουν ευελιξία και εμφανίζουν ισχυρά κοινωνικά δίκτυα στήριξης στον εργασιακό χώρο.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν ισχυρά δίκτυα στήριξης όχι μόνο σε επαγγέλματα με υψηλότερο άγχος αλλά σε όλους τους τομείς.

Η McCarthy ελπίζει ότι η νέα έρευνα μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ άλλων οργανισμών για την αρνητική επίδραση αγχογόνου εργασιακού περιβάλλοντος και τη σημασία ανάπτυξης στρατηγικών που θα βοηθούν τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν το άγχος στη δουλειά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal of Applied Psychology.’’

 

Πηγές:
‘’Journal of Applied Psychology.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού