Νέα έρευνα, αναφέρει ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν έχει επίδραση στη νοητική εξασθένηση των ηλικιωμένων.

Η ερευνήτρια, Emily Chew, του National Institutes of Health (NIH), δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα δεν παρατήρησε κάποιο όφελος από τη λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων όσον αφορά τον τερματισμό της νοητικής εξασθένησης.

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 4.000 ασθενείς, από το 2006 έως το 2012.

Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν 72 ετών και ποσοστό 58% από αυτούς ήταν γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε νοητικά τεστ, κάθε δυο χρόνια κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Τα τεστ, που αποτελούντο από 8 μέρη, σχεδιάστηκαν για να μετρήσουν την άμεση και την καθυστερημένη ανάκληση, την προσοχή και τη μνήμη, καθώς και την ταχύτητα επεξεργασίας. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε 4 ομάδες.

Μια ομάδα έλαβε ωμέγα-3 λιπαρά, μια έλαβε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, η τρίτη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καθώς και λουτεΐνη και ζεαξανθίνη και η τέταρτη έλαβε placebo.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κανένα από τα συμπληρώματα δεν οδηγούσε σε διαφορά.

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα