Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που πάσχουν από άνοια μπορεί ενδεχομένως να αρχίζουν να χάνουν τη μνήμη τους μέχρι 3 χρόνια πριν την εμφάνιση της νόσου.

Ο Author Robert S. Wilson, του Rush University Medical Center, δήλωσε ότι τα ευρήματα υπέδειξαν ότι η μη επίγνωση των προβλημάτων που έχει κάποιος είναι αναπόφευκτη πτυχή της άνοιας σε μεγάλη ηλικία, που οδηγείται από συσσώρευση αλλαγών στον εγκέφαλο οι οποίες σχετίζονται με την άνοια.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.092 συμμετέχοντες, από 3 συνεχιζόμενες έρευνες οι οποίες παρακολουθούν ηλικιωμένους για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ο Wilson δήλωσε ότι σχεδόν όλοι είχαν έλλειψη επίγνωσης για τα προβλήματα μνήμης σε ορισμένο χρονικό διάστημα της νόσου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μη επίγνωση των προβλημάτων μνήμης άρχισε νωρίτερα σε πιο νέους ανθρώπους σε σχέση με τους μεγαλύτερους και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να αναμένουν την απώλεια μνήμης, ως φυσιολογικό μέρος του γήρατος.

Ο Wilson δήλωσε ότι η νέα έρευνα υπογραμμίζει τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας των μελών της οικογένειας από γιατρούς και την πληροφόρηση των γιατρών από φίλους ή την οικογένεια όταν λαμβάνουν αποφάσεις.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Journal Neurology.’’

 

Πηγές:
‘’Journal Neurology.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα