Η ασπιρίνη μπορεί ενδεχομένως να ενισχύει την αποτελεσματικότητα αντικαρκινικών φαρμάκων που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δήλωσαν επιστήμονες.

Η ανοσοθεραπεία, αφήνει τις αντιστάσεις του οργανισμού να πολεμήσουν τον καρκίνο και αποτελεί πηγή ενθουσιασμού στον τομέα του καρκίνου.

Επιστήμονες του Francis Crick Institute, δημοσίευσαν έρευνα που υποδεικνύει ότι η ασπιρίνη μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει όγκους να κρυφτούν από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Cancer Research UK, σημείωσε ότι το εύρημα μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει απλό τρόπο βελτίωσης της θεραπείας.

Η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι καρκινικά κύτταρα στο δέρμα, στο μαστό και στο έντερο, παράγουν υψηλά επίπεδα προσταγλανδίνης E2, που μπορούν ενδεχομένως να κάμψουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αφήνοντας έναν όγκο να κρυφτεί.
Ωστόσο, φάρμακα όπως η ασπιρίνη μπορούν να αλλάξουν τις χημικές οδούς μέσα στα καρκινικά κύτταρα που οδηγούν στην παραγωγή προσταγλανδίνης E2.

Πειράματα σε ποντικούς που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ''Cell'', υποδεικνύουν ότι τέτοια φάρμακα μπορούν να ενισχύσουν την αγωγή ανοσοθεραπείας.

Ωστόσο, ο ερευνητής Caetano Reis e Sousa, δήλωσε ότι πρόκειται για προκλινική έρευνα σε ποντικούς και ακόμα βρίσκεται πολύ μακριά από τους ασθενείς.

 

 

Πηγές:
''Cell''.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης