Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι οι διαβητικοί θα πρέπει ενδεχομένως να ακολουθούν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, καθώς βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου.

Η έρευνα, του Charite University Medicine, δείχνει ότι διατροφή που είναι υψηλή σε πρωτεΐνες, από ζωικές και φυτικές πηγές, βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στη νεφρική λειτουργία.

Η νέα έρευνα, συνέκρινε την επίδραση 2 διατροφών υψηλών σε πρωτεΐνες με τον ίδιο αριθμό θερμίδων- μια από ζωικές πρωτεΐνες και μια από φυτικές- στη μεταβολική λειτουργία και το ηπατικό λίπος.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι σε διαβητικούς συμμετέχοντες, η διατροφή 6 εβδομάδων που ήταν υψηλή σε πρωτεΐνες οδήγησε σε βελτίωση του μεταβολισμού γλυκόζης και μείωση του ηπατικού λίπους, ανεξάρτητα από την πηγή της πρωτεΐνης.

Η υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις σε παραμέτρους των νεφρών, ενώ η νεφρική λειτουργία βελτιώθηκε στην ομάδα της φυτικής πρωτεΐνης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται νέες έρευνες.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της European Association for the Study of Diabetes (EASD).

 

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο