Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Journal of Food Science’’, ανακάλυψε ότι γεύμα με βάση τα φασόλια παρείχε παρόμοια αίσθηση κορεσμού με αυτήν που παρείχε γεύμα με βάση το βοδινό.

Ερευνητές του University of Minnesota, ζήτησαν από 28 συμμετέχοντες να καταναλώσουν 2 γεύματα (ρολό κιμά) που περιείχαν είτε βοδινό είτε φασόλια. Το γεύμα με το βοδινό παρείχε 26 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια ινών, ενώ το γεύμα με τα φασόλια παρείχε 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και 12 γραμμάρια ινών.

Και τα 2 γεύματα ταιριάστηκαν όσον αφορά το βάρος, τις θερμίδες και τα λιπαρά.

Οι συμμετέχοντες δεν εμφάνισαν διαφορά στην αξιολόγηση της όρεξης μεταξύ του γεύματος με φασόλια και αυτού με βοδινό, σε διάστημα 3 ωρών. Επιπλέον, κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα θερμίδων στο επόμενο γεύμα.

Τα ευρήματα στηρίζουν την ιδέα ότι πρωτεΐνες με βάση τα φυτά με υψηλές ίνες μπορεί ενδεχομένως να προσφέρουν παρόμοια ρύθμιση της όρεξης με αυτή της ζωικής πρωτεΐνης.



 

Πηγές:
‘’Journal of Food Science’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού