Η σωστή στάση του σώματος είναι καλή για την υγεία. Αν χρειάζεστε κάποιον να σας το υπενθυμίζει, η τεχνολογία έχει για εσάς την τέλεια λύση.

Εταιρία ανέπτυξε πουκάμισο χωρίς μανίκια, που υπενθυμίζει στους χρήστες να ισιώνουν την πλάτη τους.

Το πουκάμισο έχει καλώδιο στην πλάτη, που κατεβαίνει από το γιακά μέχρι χαμηλά. Το σχήμα του καλωδίου κάνει ζιγκ ζαγκ ακολουθεί την καμπυλότητα της μέσης και στέλνει σε αυτόν που το φορά σημάδια με τη μορφή δονήσεων όταν ο χρήστης αρχίζει να καμπουριάζει.

Ο σκυφτός άνθρωπος που το φοράει θα αισθανθεί μια απλή δόνηση. Αν γείρει πολύ προς τα πίσω θα προκαλέσει δυο συνεχόμενες δονήσεις. Η δόνηση γίνεται αισθητή στη σπονδυλική στήλη, στο σημείο που ο άνθρωπος σκύβει περισσότερο. Έτσι θα γνωρίζει ακριβώς πόσο πρέπει να ισιώσει την πλάτη του.

Το πουκάμισο περιέχει σειρά νανοαισθητήρων που εντοπίζουν, παρακολουθούν και καταγράφουν πόσο ίσια είναι η πλάτη αυτού που το φοράει.

Το πουκάμισο επίσης μπορεί να συνδεθεί με Bluetooth, επιτρέποντας τη μετάδοση στοιχείων για την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης σε διαθέσιμες εφαρμογές που έχουν τα smartphones. Δεν το φορά κάποιος μόνο όταν κάθεται αλλά επίσης προσφέρει επιπλέον τρόπους για να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν τη στάση τους όταν στέκονται ή τεντώνονται και κάνουν άλλες συνήθεις δραστηριότητες.

Η τεχνολογία μπορεί να μειώσει τον πόνο στην πλάτη και να συμβάλλει στην αποφυγή μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη.

Το πουκάμισο είναι φτιαγμένο από Lycra που ‘’αναπνέει’’. Αντέχει στον ιδρώτα και έχει αντιμικροβιακό έλεγχο οσμών. Πλένεται στο πλυντήριο, αν και δεν είναι σαφές αν αντέχει το στέγνωμα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]