Ένα αυγό την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Οι σχετικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμη και καθημερινά, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης εφόσον η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Εφάμιλλης αξίας με το μητρικό γάλα, το αυγό, είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, όπως τονίζουν οι ειδικοί, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. 

Η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, από το 1996, ως Παγκόσμια Ημέρα Αυγού και είναι αφορμή για να θυμηθούμε πως το αυγό έχει μεγάλη διατροφική αξία, για αυτό οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν «φυσική υπερτροφή» και του αποδίδουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή διατροφή. Όπως σημειώνουν, το αυγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

Είτε στο πρωινό είτε ως συστατικό φαγητών ή γλυκών, είτε στο βραδινό ή ως σνακ, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και με οποιονδήποτε τρόπο, τα υψηλής ποιότητας αυγά που παράγονται στην Ελλάδα αποτελούν τμήμα μιας ισορροπημένης καθημερινής διατροφής για όλη την οικογένεια, είναι το μήνυμα της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος για σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυγού!

Γιατί τα αυγά μας κάνουν καλό;

  • Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Έχουν μεγάλη ικανότητα κορεσμού και έτσι βοηθούν στη διατήρηση υγιούς βάρους
  • Συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Αποκαθιστούν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν τη μυϊκή απώλεια
  • Έχουν ευεργετική δράση για την εγκεφαλική λειτουργία
  • Ενισχύουν την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η σχέση διατροφής και ψωρίασης
Καταγγελία: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στην Ορθοπαιδική του Θριάσιου
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά