Η περιφερειακή διοίκηση της Στοκχόλμης εξόπλισε τα περίπου 100 ασθενοφόρα της με ηλεκτρονικό σύστημα που σώζει ζωές. Η συμβουλευτική και εταιρεία παροχής υπηρεσιών - CSC υπενθυμίζει ότι το εν λόγω σύστημα έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί. Η νέα τεχνική θα συνδέει μελλοντικά σε πραγματικό χρόνο τα ασθενοφόρα με το νοσοκομείο και θα στέλνει καθοδόν ζωτικές παραμέτρους του ασθενή. 

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι γιατροί από το νοσοκομείο να υποστηρίζουν τους διασώστες και να προετοιμάζουν έγκαιρα τα εξωτερικά ιατρεία. «Κατά τη μεταφορά του ασθενούς θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας από το ασθενοφόρο στα επείγοντα του νοσοκομείου μέχρι και το καρδιολογικό τμήμα», εξηγεί ο Claus Schünemann πρόεδρος της διοίκησης του CSC Γερμανίας.

Στη συνέχεια τα δεδομένα του ασθενή θα είναι προσβάσιμα στο σύστημα της κλινικής. «Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατή μια ταχύτερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη», λέει ο Schünemann. H CSC έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σύστημα για τα ασθενοφόρα στη γειτονική Δανία. Η online-τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί εκεί περισσότερες από 400 χιλιάδες φορές και αξιολογηθεί στην πράξη.

Πηγές:
Διεθνής τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;