O κ. Ηλίας Μπρούντζος, Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας και Υπεύθυνος της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας-Αγγειογραφίας του Β΄ Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μετά από θητεία πολλών ετών σε διάφορες θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας (Cardiovascular and Interventional Radiology Society of Europe-CIRSE) στο τελευταίο συνέδριο της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στη Λισσαβώνα (26-30/09/2015), εκλέχθηκε Πρόεδρος της Εταιρείας για την επόμενη διετία.

H CIRSE έχει 6.000 μέλη στην Ευρώπη, ενώ αντεπιστέλλοντα μέλη είναι όλες σχεδόν οι Εταιρείες της Επεμβατικής Ακτινολογίας της Νότιας Αμερικής, της Ινδίας, της Κίνα και της Ιαπωνίας.

Αποστολή της Εταιρείας είναι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των ιατρών που ειδικεύονται στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπευτικές τεχνικές. Η CIRSE oργανώνει τρία ετήσια ευρωπαϊκά συνέδρια, χορηγεί δίπλωμα (European Board Interventional Radiology EBIR) και έχει εκπονήσει διδακτέα ύλη (curriculum), τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για μία πολύ τιμητική διάκριση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο καταλαμβάνει υψηλή θέση στις διεθνείς κατατάξεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα