Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) στην Λευκάδα η οποία περιλάμβανε τη διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας, δωρεάν εξέταση μαστού με κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών, καθώς και εθελοντική αιμοδοσία.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδος έλαβε χώρα η ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που απειλεί την υγεία και τη ζωή ανδρών και γυναικών» την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικός σε θέματα υγείας στον Δήμο κ. Γιώργος Γεωργάκης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις η Πρόεδρος της ΕΕΜ Γυναικολόγος- Χειρουργός- Ειδ. Μαστολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, η επίσης Γυναικολόγος και Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΜ κ. Αγγελική Αθανασίου, οι Ακτινολόγοι κ. κ. Πέτρος Μαλακάσης και Αλέξανδρος Ασημάκης και οι εθελόντριες κ.κ. Ξανθή Παπαηλία, Μαρία Μαρκουδάκη και Πολυξένη Σαλιλάρη. Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν: ο αντιδήμαρχος, Μάρκος Νικητάκης, (εκπροσώπησε τον Δήμαρχο που βρίσκονταν στην Κέρκυρα) ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδος, Χειρουργός κ. Θανάσης Καραγιάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σπύρος Πολίτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Γρηγορόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θανάσης Γούλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Νίκος Γράψας, ο Δ/ντης της Αιμοδοσίας κ. Αχιλλέας Γιαννουλάκος, η Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ξηρομερίτη, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Ρούσου και ο Διευθυντής Έκδοσης του Περιοδικού ΔΥΟ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Zita Medical Management κ. Γεράσιμος Κουλουμπής.

Επίσης, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 227 δωρεάν εξετάσεις μαστού και ισάριθμα υπερηχογραφήματα μαστών. Παράλληλα διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία από την οποία οι μισές φιάλες που συλλέχθηκαν θα δοθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «Ελπίδα».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;