Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, οργανώνει το Διεθνές Επεμβατικό Συνέδριο ”ICE 2015”, που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς για την επεμβατική Καρδιολογία στην Ελλάδα.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου (10-12 Δεκεμβρίου, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel) κορυφαίοι επεμβατικοί Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναδείξουν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αγγειοπλαστική και άλλες επεμβατικές τεχνικές, σε ένα κλάδο που εξελίσσεται ραγδαία και που οι θεραπευτικές μέθοδοι που ακολουθούνται, συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη από σοβαρές καρδιοαγγειακές παθήσεις όσο και στην αύξηση του προσδόκιμου όρου ζωής των ασθενών.

Στο ICE 2015 και στα δώδεκα Στρογγυλά Τραπέζια του συνεδρίου, οι Έλληνες Καρδιολόγοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, καθώς θα υπάρχει παρουσίαση ιατρικών περιστατικών από Νοσοκομεία της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα θα καταγραφούν οι εξελίξεις σε σχέση με την Αγγειακή Προσπέλαση και Σύγκλειση, τα Βιοαπορροφήσιμα Ενδοαγγειακά Ικριώματα, τη Φαρμακολογία PCI καθώς και σε άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται της επεμβατικής Καρδιολογίας, όπως η Λειτουργική Εκτίμηση Στενώσεων, η Διαδερμική Αντιμετώπιση των λοιπών Δομικών Καρδιοπαθειών, οι Χρόνιες Ολικές Αποφράξεις, η Διαδερμική Αντιμετώπιση Βαλβιδοπαθειών, οι Σύμπλοκες Αγγειοπλαστικές κ.ά.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 20.00μ.μ., θα γίνει η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου, ενώ έχει κληθεί να πραγματοποιήσει χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Χαιρετισμό θα κάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας κ. Γιώργος Σιάνος, ενώ ο κ. A. Baumbach, Γραμματέας του EAPCI (EUROPEAN ASSOCIATION OF PERCUTANEOUS CARDIOVASCULAR INTERVENTIONS) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EuroPCR, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: “Interventional Cardiology in Europe: Where are we heading?”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: Μείνετε στα 5 ευρώ ανά εμβολιασμό - Μη γίνει ό,τι με τα rapid tests
ECDC: Πόσοι παίρνουν φάρμακα προφύλαξης πριν από την έκθεση στον HIV - Τι ισχύει στην Ελλάδα
Ροδόχρους ακμή: Συμβουλές για τη διαχείριση εξάρσεων