Τρεις θάνατοι από επιπλοκές γρίπης έχουν καταγραφεί τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία 36χρονη, η οποία εμφάνιζε υποκείμενο νόσημα και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δύο ηλικιωμένους άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε υψηλότερα επίπεδα.

Έως τις 8 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί 14 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, το σύνολο των οποίων χρειάστηκε νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η εκτίμηση είναι ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όλοι οι δείκτες έχουν αυξητική τάση.

Το κυρίαρχο στέλεχος του ιού είναι το πανδημικό (Α Η1Ν1), αλλά έχουν απομονωθεί εργαστηριακά και στελέχη εποχικής γρίπης Α (Η3Ν2).

Λάρισα

Στο μεταξύ, ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο σοβαρό κρούσμα γρίπης (Η3Ν2 τύπου Α) για τη φετινή περίοδο, στη Λάρισα.

Αφορά 59χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο ασθενής, που έχει υποκείμενο νόσημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα τελευταία 24ωρα νοσηλεύεται στην εντατική, όπου επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η γρίπη.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο