Ενώ υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που απαιτούν ορθοστασία, μια από τις πιο δύσκολες δουλειές είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι χειρουργοί στέκονται όρθιοι πολλές ώρες.

Μια καρέκλα που φοριέται και ονομάζεται Archelis (καρέκλα που περπατά) σχεδιάστηκε για χειρουργούς. Τους επιτρέπει να κάθονται κατά τη διάρκεια της εγχείρησης μειώνοντας την κούραση από τις πολύωρες και εξουθενωτικές εγχειρήσεις. 

Εκ πρώτης όψεως η Archelis δεν μοιάζει καθόλου με καρέκλα. Μοιάζει περισσότερο με περικνημίδα. Αυτός που τη φορά δεν έχει την πλήρη άνεση που έχει όταν κάθεται σε μια καρέκλα αλλά το gadget τυλίγεται γύρω από τα οπίσθια και τα πόδια, παρέχοντας στήριξη που επιτρέπει αποτελεσματικά να καθίσει κάτω όταν και όπου χρειάζεται.

Οι κατασκευαστές ανέφεραν ότι παρόλο που η καρέκλα έχει στόχο τους χειρουργούς που πραγματοποιούν πολύωρες εγχειρήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε σε άλλους τομείς που απαιτούν ορθοστασία. Επιπλέον, η καρέκλα μπορεί επίσης να βοηθά ανθρώπους που πρέπει να καθίσουν προσωρινά αφού έχουν πρώτα περπατήσει.

Η Archelis μπορεί ενδεχομένως να είναι βοηθητική σε καταστάσεις στις οποίες οι καρέκλες είναι κατειλημμένες και οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να στέκονται όρθιοι.  Aναπτύχθηκε από τη βιομηχανία Nitto με έδρα τη Yokohama, σε συνεργασία με το Chiba University, το Hiroaki Nishimura Design και το Japan Polymer Technology. Οι κατασκευαστές σκοπεύουν να αρχίσουν να πωλούν το προϊόν το προσεχές καλοκαίρι.

Πηγές:
Techtimes.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]
Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας 2024
Ανταπάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη για τη νοσηλεία του πατέρα του στο "Αττικόν"