Η κατανάλωση αλκοόλ πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου σωματικά, ψυχικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά. 

Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι 3,3 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 15 έως 44 ετών που είναι σεξουαλικά ενεργές πίνουν αλκοόλ και δεν χρησιμοποιούν αντισύλληψη. Επίσης 3 στις 4 γυναίκες που θέλουν να συλλάβουν δεν σταματούν να πίνουν αλκοόλ όταν σταματούν τη χρήση αντισυλληπτικών.

Η Dr. Anne Schuchat, δήλωσε ότι το αλκοόλ μπορεί να βλάψει μόνιμα ένα μωρό που αναπτύσσεται, πριν μάθει μια γυναίκα ότι είναι έγκυος.

Δεν υπάρχει γνωστή ποσότητα αλκοόλ που να είναι ασφαλής στην εγκυμοσύνη, αναφέρει το CDC.

Η διαταραχή του φάσματος του εμβρυϊκού αλκοολισμού είναι η κύρια αιτία νοητικής καθυστέρησης που μπορεί να εμποδιστεί και η οποία μπορεί να αποφευχθεί 100% αν μια γυναίκα δεν πίνει αλκοόλ στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με το U.S. Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA).

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 40.000 μωρά γεννιούνται στις ΗΠΑ με διαταραχή του φάσματος του εμβρυϊκού αλκοολισμού, καθιστώντας την πιο συνήθη από τον αυτισμό και οδηγώντας σε χαμηλότερο IQ, μαθησιακές και λειτουργικές δυσκολίες και πιθανή βλάβη στην καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα, αναφέρει το SAMHSA.

Για την έκθεση του CDC, ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη 2011-2013 National Survey of Family Growth.

 

Πηγές:
CDC.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα