Ενήλικες που έχουν διάσειση αντιμετωπίζουν τριπλάσιο κίνδυνοι αυτοκτονίας, αν ο τραυματισμός συμβεί καθημερινή και τετραπλάσιο αν συμβεί το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές του University of Toronto,δήλωσαν ότι ο αυξημένος κίνδυνος αυτοκτονίας επίσης ενισχυόταν με κάθε διάσειση που είχε κάποιος και ότι αυξανόταν άσχετα από άλλους δημογραφικούς παράγοντες.

Ο ερευνητής Donald Redelmeier, του Sunnybrook Research Institute, δήλωσε ότι γνωρίζουμε πως μια διάσειση μπορεί να προκαλέσει διαρκείς αλλαγές στον εγκέφαλο που αλλάζουν τη διάθεση, ενδεχομένως οδηγώντας σε αλλαγές συμπεριφοράς, όπως παρορμητικότητα.

Ερευνητές επισκόπησαν ιατρικά αρχεία 235.110 ασθενών που διαγνώστηκαν στο Οντάριο μεταξύ 1992 και 2012.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν 667 αυτοκτονίες σε διάστημα 9,3 ετών, κατά μέσον όρο, περίπου 31 στους 100.000 ανθρώπους το χρόνο, ποσοστό τριπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Ο Redelmeier δήλωσε ότι η κατανόηση του πώς το ιστορικό διασείσεων αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας και η στήριξη ασθενών με καλύτερη εξέταση, αγωγή και παρακολούθηση μπορεί να είναι σημαντικά βήματα στην πρόληψη των τραγικών αυτών θανάτων, οι οποίοι μπορούν να αποφευχθούν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Canadian Mediacal Association Journal.

Πηγές:
Canadian Mediacal Association Journal.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]