Νέα έρευνα αναφέρει ότι ποντικοί που ακολούθησαν διατροφή με βάση τα ιχθυέλαια για 3 εβδομάδες, εμφάνισαν επιβράδυνση της εξέλιξης των συμπτωμάτων τους, τύπου Alzheimer.

Η νέα έρευνα στηρίζει ότι η διατροφική προσέγγιση μπορεί να έχει βάση όσον αφορά τη μάχη ενάντια στη συγκεκριμένη νόσο, στους ανθρώπους.

Το εύρημα αποτελεί σημαντική ένδειξη ότι η τακτική πρόσληψη συγκεκριμένων ουσιών μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στην πρόληψη ορισμένων από τις αρχικές λειτουργικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλο που έχει προσβληθεί από τη νόσο.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο τρόπος ζωής και συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την εμφάνιση και εξέλιξη της νόσου Alzheimer.

Ερευνητές του Institute of Physiology και της Czech Academy of Sciences έφτιαξαν αρκετές διατροφές με βάση λιπίδια, με στόχο την επιβράδυνση της εξέλιξης και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου Alzheimer.

Η έρευνα έδειξε ότι η χορήγηση σε νεαρούς ενήλικες ποντικούς με συμπτώματα τύπου Alzheimer διατροφής που περιείχε ιχθυέλαια ή στιγμαστερόλη. για 3 εβδομάδες, μείωσε ορισμένα συμπτώματα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Alzheimer Research.

 

Πηγές:
Current Alzheimer Research.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα